на живо

Титла за Алжир - празник за целия свят (ВИДЕО)

Фенове на "пустинните лисици" излязоха по улиците на Лондон, Париж и Лион

Титла за Алжир - празник за целия свят (ВИДЕО)

29 години по-късно Алжир отново празнува! "Пустинните лисици" спечелиха втората си титла от Купата на африканските нации, побеждавайки Сенегал с ранен гол още във втората минута. 

Последният съдийски сигнал сложи края на едно вълнуващо първенство и началото на празненствата! Хиляди фенове излязоха по улиците, за да се поздравят за дългочакания успех. И не само в Алжир! В празненствата беше въвлечен целия свят!

Снимка: Reuters

Алжирците имат огромни общности най-вече във Франция и Англия. Те не пропуснаха да се "похвалят", че отново са първенци на Африка!

Прочутият парижки булевард "Шанз-Елизе" беше затворен, за да могат феновете да отпразнуват успеха. Те пяха, изстрелваха фойерверки, танцуваха и скандираха имената на своите нови футболни герои. Полицията във френската столица работеше с повишено внимание. За инциденти не се съобщава.

Такова беше настроението и в Марсилия и Лион, където живеят голяма част от 4-те милиона алжирски емигранти в страната.

Снимка: Reuters

В Лондон празненствата също не стихнаха до полунощ. Там обаче органите на реда съобщават за преобърнати автомобили. Други по-сериозни инциденти няма. 

Най-шумно очаквано беше в Кайро, Египет, където се игра мача. В Алжир феновете също изкараха безсънна нощ, а днес (20 юли) се готвят да посрещнат футболистите, които са главните "виновници" за тази радост!