на живо

Титлата се прибира у дома? (ВИДЕО)

Английските фенове мечтаят, а причината е... предзнаменование

Англия обикновено е един от фаворитите за световната титла. "Трите лъва" обаче позагубиха блясъка си в последните години и селекцията на Гарет Саутгейт потегли към мондиала в Русия без напрежение от големи очаквания.

Островитяните очаквано излязоха от групата си с лекота, а утре се сблъскват с Колумбия в мач от осминафиналите.

Феновете на футбола на Албиона започнаха да мечтаят. Хаштагът #itscominghome набира популярност в социалните мрежи. Причината: може би съдба, предзнаменование. 

Англия печели единствената си световна титла през далечната 1966 г. на домашния мондиал. Сега поданиците на кралицата вярват, че ценният трофей отново ще се прибере вкъщи заради серия от съвпадения между сезон 1965/66 и 2017/18.

През 1966 г. "Реал" Мадрид става европейски шампион, "Манчестър Сити" завършва на първо място, макар и в старата Втора дивизия, "Бърнли" се класира за евротурнирите, а "Челси" остава на пето място в елита. И разбира се - Англия триумфира на мондиала.

52 години по-късно се случи... същото, с изключение само на едно. Дали титлата наистина няма да се прибере у дома?

Но това не е всичко. Другият повод за оптимизъм е свързан с треньорската кариера на Хосеп Гуардиола. През 2010 г. той бе начело на любимата си "Барселона", а Испания стана световен шампион.

Четири години по-късно Пеп водеше "Байерн" Мюнхен и на световния връх стъпи... Германия.

През този сезон испанският специалист спечели Висшата лига с "Манчестър Сити", с който подобри куп рекорди в една паметна кампания. Остава само Англия да стане световен шампион.

Невероятно, но възможно! Тимът на Гарет Саутгейт е в поток с Колумбия, Швеция, Швейцария, Русия и Хърватия. Финалът далеч не е мираж.

И все пак да не забравяме какво се случва с Англия, когато очакванията към отбора се повишат. 

Тагове:

световно 2018