на живо

Трофеите обичат Варан

Световната титла е поредното и най-ценното отличие във витрината на защитника

Четири титли в Шампионската лига, три пъти носител на Световното клубно първенство, три Суперкупи на Европа, една Купа на краля, две Суперкупи на Испания и последно, но не и по важност: световен шампион!Всички тези успехи той постига до 25-годишна възраст.

Така Рафаел Варан влезе в историята и няма намерение да спира. Той сякаш е абониран за големи успехи.

Невероятните постижения на защитника започват през сезон 2011/12, когато печели своя първи трофей. Тогава "Реал" Мадрид става шампион на Испания с внушителните 100 точки. По това време Варан е на 19 години и участва в 9 от срещите на "белия балет" от първенството. Сега, 7 години по-късно, той може да се похвали с цели 233 срещи с екипа на "кралския клуб", а в 49 мача е представял Франция. Дебютът му е на 22 март 2013 г.

Понастоящем Варан е основен стълб в защитата на "лос меренгес" и "петлите". Във всеки от финалите, в които е играл, французинът печели.

Интересен факт е, че когато Рафаел не е сред стартовите 11 в мача, то обикновено тимът му губи финала. 

Първият такъв случай е спорът за Купата на краля през 2013 г., когато "Реал" отстъпва на "Атлетико", а Варан не е сред футболистите на терена.

На финала на европейското първенство през 2016 г., когато Португалия триумфира с 1:0, защитникът страда от контузия и не е сред избраниците на Дидие Дешан.

Ентусиазираният Варан не скри емоциите си след успеха над Хърватия вчера:

"Както ми каза Дембеле, аз спечелих всичко. Истината е, че приключи един невероятен сезон за мен. Това, което преживях, е неповторимо. Просто фантастично!"