на живо

"Титоград": Люпилня на важните голмайстори (ВИДЕО)

Колко балкански отбори могат да се похвалят с такава школа?

Предраг Миятович, Деян Савичевич, Стеван Йоветич... Не, не ви изброяваме имената на дрийм тийма на бивша Югославия! Те тримата имат нещо общо и тази вечер (9 юли) то ще играе срещу ЦСКА на стадион "Българска армия".

Точно така - днешният съперник на ЦСКА в първия предварителен кръг на Лига Европа "Титоград" може да се похвали с продуктивна и звездна школа. 

Мачът между българския тим и черногорците може да гледате пряко по bTV Action, на VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч.

Въпреки че няма много международни успехи, тимът от Подгорица винаги се е гордял с нюха си към млади таланти. Двама от тях вече са звезди! Но такива от световен ранг!

Предраг Миятович е емблематичен! Може би е първата асоциация на "югославски футбол". Кариерата на Педжа е феноменална - "Будучност", "Партизан", "Валенсия" и пикът - "Реал" Мадрид. Първи обаче забелязват таланта му в родния му град Подгорица, който през 1969 г. все още се нарича Титоград.

Ако има само един мач, с който трябва да представим Предраг Миятович, то това би бил финалът на Шампионската лига през сезон 1997/1998 г. Тогава, с фланелката на "Реал", той отбелязва единствения гол във вратата на "Ювентус". Той пък е достатъчен, за да донесе красивия трофей на мадридчани.

Със сигурност обаче самият Педжа е следил отблизо кариерата на друга звезда на бивша Югославия. Деян Савичевич също е роден в Подгорица (тогава Титоград). Кариерата му стартира през 1981 г. в тазвечершния съперник на ЦСКА. 

Той прекарва най-силните си години като играч в италианския гранд "Милан", става 3 пъти шампион на Италия и печели Шампионската лига през сезон 1993/1994. На финала "росонерите" побеждават "Барселона", а третия от четирите гола вкарва именно Савичевич.

В "Титоград" продължават да се гордеят с двете си големи звезди и не спират да повтарят, че първи са забелязали таланта им!

В по-нови футболни времена пък екипът на тима е носил Стеван Йоветич, който е шампион на Англия с "Манчестър Сити" от сезон 2013/2014 и в момента играе в "Монако".

Снимка: Getty Images

Как ще се представят днес носителите на завета на Миятович и Савичевич? 

Гледайте тази вечер мача между ЦСКА и "Титоград" пряко по bTV Action, на VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч.