на живо

Титулярите на "Реал Сосиедад" фокусираха "Еспаньол" върху борбата за оцеляване в Ла Лига

Баският тим се класира за осминафиналите в турнира за Купата на Краля

Титулярите на "Реал Сосиедад" фокусираха "Еспаньол" върху борбата за оцеляване в Ла Лига

"Реал Сосиедад" спечели трети пореден мач в турнира за Купата на Краля в Испания. Тимът от Сан Себастиан подходи изключително сериозно към домакинството си от 1/16-финалната фаза и надигра изпитващия огромни затруднения в испанския шампионат "Еспаньол" с 2:0. За разлика от баските, които излязоха пред своите фенове с почти всичките си основни играчи с изключение на очакващия трансфер в "Тотнъм" Уилян Жозе, новият треньор на гостите от Каталуния Абелардо бе оставил важни футболисти извън групата. Експерименталният му титулярен състав се представи на добро ниво, но не съумя да изненада фаворизирания си опонент.

Снимка: Getty Images

На "Реале Арена" домакините доминираха още от самото началото, но взеха аванс броени секунди преди почивката. 18-годишният атакуващ халф Андер Баренечеа отбеляза третия си гол в турнира с хитър завършващ удар по тревата. "Еспаньол" подходи по-рисково при нападенията си през второто полувреме и след малко повече от час игра Факундо Ферейра затрудни вратаря Ремиро чрез изстрел с глава. Стражът едва достигна топката на самата голлиния, но това се оказа решително действие, защото 30 секунди по-късно Александър Исак бе точен за крайното 2:0. В края нападателят на "папагалчетата" Ву Лей лиши своя тим от всякаква надежда с мощен удар от чиста позиция, след който обаче топката се отби от напречната греда.

Снимка: Getty Images

"Реал Сосиедад" се реваншира на своите запалянковци за двете поредни загуби в първенството и вече има три успеха в последните четири срещи от съперничеството с "Еспаньол". Каталунският състав надали ще страда дълго за отпадането, предвид тежката задача да се измъкне от последната позиция в класирането и да запази елитния си статут до края на сезона.

А "Реал Сосиедад" е само на четири срещи от финала, в който за последно бе участник през 1988 г.