на живо

Тодор Неделев: Нямах други оферти. "Ботев" е отборът на сърцето ми

Звездата на пловдивския тим подписа за 2+1 години с клуба

Футболният "Ботев" Пловдив ще задържи звездата си Тодор Неделев за следващите 2 години, а в договорът му има опция за удължаване с още 1. Днес (22 юни) той говори пред медиите и заяви, че оферти от други клубове към него не е имало.

"За да не се спекулира, две плюс една година е договора... Четох доста неща. Така, че наистина съм щастлив, че отново ще защитавам цветовете на "Ботев" Пловдив. И се надявам след тази тежка контузия да се върна по-бързо, да възвърна формата си и да помогна на отбора. Нямах други предложения, защото не мисля, че някой отбор би взел футболист след толкова дълго отсъствие заради контузия", заяви той, като добави:

Снимка: Lap.bg

"Щом са минали десет години и още съм в "Ботев" Пловдив, всички трябва да разберат, че това е отборът на сърцето ми. Надявам се колкото се може по-бързо да възвърна формата си и да помогна на "Ботев".

Миналата есен Неделев говореше за трансфер в чужбина, но всичко се промени след получената травма. 

Снимка: Lap.bg

"Тошко имаше тежка контузия, но все пак беше късметлия, че нямаше проблем с минискуса. Възстановява се, няма да играе в събота. Така или иначе не е въпрос само на един мач. Важно е да го съхраним и постепенно да влезе в игра. Трябва да го щадим", заяви треньорът Азрудин Валентич.

Снимка: bTV

Изпълнителният директор на "Ботев" Пловдив Даниел Серехидо също заяви, че благодари на Неделев.

"Искам да благодаря на Тошко за неговата усилена работа по възстановяването, за желанието, което имаше да се върне обратно. Някои хора твърдяха, че ние не го искаме, че той също не иска да остане в "Ботев". Всичко това не беше вярно и Тошко е обратно при нас"