на живо

Тодор Стойков: Домакините са виновни, да накажат "Балкан"! (ВИДЕО)

Президентът на "Левски Лукойл" обеща безкомпромисни мерки за сигурност в мачовете със "зелените"

Тодор Стойков: Домакините са виновни, да накажат "Балкан"! (ВИДЕО)

Президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков обвини организаторите в лицето на "Балкан" Ботевград за напрежението между феновете на двата тима в реванша от 1/4-финалите за Купата на България. На полувремето "сините" ултраси пробиха охраната в залата и влязоха в сблъсъци с феновете на домакините, както и с футболисти на СК "Ракитин" Трудовец, пристигнали специално, за да подкрепят "Балкан". Ултрасите минаха и през жандармеристите, а няколко от тях се озоваха на земята. Полетя бутилка и други предмети.

"Всички видяхте, че монетата има две страни. Не може само феновете на "Левски" да са виновни. Какво правят феновете на домакините до феновете на гостите? Това е проблемът. Организацията. Пак ли "Левски" провокира? Онзи ден в Стара Загора пак ли "Левски" провокира? Полицията влезе ли в залата? Трябва и тях да ги накажат! Те са домакини. Домакинът е виновен!", каза президентът на шампионите.

"Когато ние сме домакини, ще вземем необходими мерки да не се стига до такива неща. И ще бъдем безкомпромисни в следващите мачове. Нашата публика охранява полицията, а никъде другаде в залата няма стюарди. Не обвинявайте само нас! В следващия мач с Ботевград мерките ще бъдат безскрупулни и за тяхната агитка, и за нашата.", добави Стойков.