на живо

Тодор Стойков: Целите пред "Левски Лукойл" остават високи (ВИДЕО)

Клубът ще направи нужната организация за феновете на тима, които желаят да присъстват на мача в Солун

Тодор Стойков: Целите пред "Левски Лукойл" остават високи (ВИДЕО)

Целите пред "Левски Лукойл" в Европа остават високи. Това обяви президентът на клуба Тодор Стойков след завръщането на отбора от Украйна, където "сините" победиха "Днепър" и се класираха за следващата фаза на ФИБА Къп. 

"Като цяло съм доволен от играта на отбора и от работата, която е свършило треньорското ръководство до момента. Наистина от начало беше по-трудно, но с всеки изминал мач отборът се сработва, играе добре, няма как да имам забележки и за мачовете в България, и за мачовете в Европа. Отборът се бори, има цели и се радвам, че се вижда, че отборът е силен и Дай Боже да продължим напред", каза президентът на "Левски Лукойл" пред bTV.

"Целите, естeствено, са Европа – максимумът и шампиони, Купата на България, макар че ще е трудно и в Европа, и в българския шампионат.

Стойков разкри, че не мисли за ранното отпадане от Шампионската лига.

"Вече е минало, няма нужда да се връщаме назад. Това е изключително нов отбор и естествено - един отбор не се гради за няколко дни. Убеден съм, че рано или късно отборът на "Левски Лукойл" ще играе в Шампионската лига. Тази година не успяхме, догодина се надявам, че ще успеем."

"Убеден съм, че хората, които са в баскетбола забелязват, че при нас се работи професионално и там, където е "Левски" и феновете на "Левски" и компанията "Лукойл"  - успехите неимоверно ще дойдат и тепърва предстоят само хубави моменти за отбора на "Левски". 

Относно очакванията за повече публика на мачовете на тима, Стойков заяви:

"Убеден съм, че тези хора ще напълнят залата и то много пъти от сега нататък. Сега е моментът да кажа, че нашият клуб ще направи нужната организация за феновете на "Левски", които желаят да присъстват на мача в Солун – да им подсигури възможност да присъстват, защото ние имаме нужда от тях и съм убеден, че тепърва ще им доставим още по-голямо удоволствие."

Стойков сподели, че е много доволен от близнаците Деян и Калоян Иванови, който през лятото се присъединиха към клуба: "Аз съм изключително доволен от това, че те се съгласиха да дойдат в нашия отбор и мисля, че всички го виждате – показват класа и професионализъм. Убеден съм, че това нещо помага изключително много на нашия отбор и на българския баскетбол като цяло.", завърши той.