на живо

Той се завърна! "Арсенал" отново може да разчита на динозавъра си

Талисманът на "артилеристите" отново ще радва феновете

Instagram

"Топчиозавър"-ът на "Арсенал" се завърна! Емблематичният зелен динозавър, който от 1993 г. е талисман на тима, публикува в официалния си профил снимка с красноречиво послание - "Обратно на стадион "Емиратс".

Това е първо появяване на любимия на публиката на "артилеристите" динозавър от края на септември 2020 г.

 
 
 
View this post on Instagram

Back at Emirates Stadium today

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on

В началото на октомври стана ясно, че талисманът ще бъде освободен от клуба, тъй като принудителното спиране на футболното първенство в Англия и мачовете без публика са се отразили тежко на бюджета. За това ръководството на "Арсенал" реши да направи съкращения, а засегнат беше и Джери Куи - човекът, който от близо 30 години носи зеления костюм.

Феновете бяха бесни. Те не се поколебаха да припомнят, че, докато работници с доста по-ниски заплати биват гонени от клуба, всяка седмица за възнаграждение на Месут Йозил отиват 350 хил. паунда. Въпреки че футболистът не играл за тима от края на юни.

 
 
 
View this post on Instagram

Loving the new @JuniorGunners packs – keep a look out for yours arriving soon!

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on

В последния ден на летния трансферен прозорец от "Севиля" дори се пошегуваха, че са привлекли динозавъра в своите редици. 

Последва и реакция на самия Йозил, който заяви, че е готов да покрива заплатата на талисмана. 

Завръщането на "Емиратс" със сигурност ще зарадва феновете, които жадуваха справедливост, но и самият Джери Куи. Преди да стане зелен динозавър, той е страстен почитател на "Арсенал". От 1963 г. насам той не пропуска гостуване и домакинство на любимците си. Дори не отива на сватбата на брат си, за да може да е на стадиона. 

 
 
 
View this post on Instagram

Cheering on the boys from home today . #EmiratesFACup #FACup #Arsenal

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on