на живо

Той спря! "Хамбургер" отпадна!

54 години и 261 дни след основаването на "Първа Бундеслига", отборът от Хамбург напусна елита

Reuters

Той спря! Цифрите на часовника на "Имтек Арена" замръзнаха!

54 години и 261 дни след отброяването на първата секунда, една легенда отпадна от елита. "Хамбургер" няма да е част от елита на германския футбол от следващия сезон. Драматичните събития и спада във формата не подминаха и единствения участник в "Първа Бундеслига", който от създаването ѝ не бе изпитвал разочарованието да изпадне в по-долна дивизия.

Драматичното събитие за целия град Хамбург бе белязано от застиването на часовника, който отброяваше времето на местния тим след най-добрите. 

Снимка: Reuters

Той се намира на северозападната трибуна и работи от 2001 г. насам. Секунда след секунда той отброява времето от 17 ч. на 24 август 1963 г.

През това време "Хамбургер" преживя върхове и спадове. През 1983 г. спечели Купата на европейските шампиони. През 1977 г. тимът триумфира с Купата на носителите на купи. В местното първенство спечели 3 титли. 

Снимка: Reuters

От няколко години обаче "Динозавъра на Бундеслигата" се бори за оцеляване. През миналия сезон "Хамбургер" се задържа на косъм, но този път не успя. 

Снимка: Reuters

Всъщност, след изпадането на тима, часовникът няма да спре окончателно. Той ще бъде настроен да отброява от 130 години, 7 месеца и 3 дена - от самото начало, когато през 1887 г. е създаден клуба.