на живо

Токсичен смог измъчва националките по бокс (ВИДЕО)

Замърсяването на въздуха в Ню Делхи е 8 пъти над допустимата норма

Боксьорките от българския национален отбор са изправени пред сериозно предизвикателство в навечерието на световното първенство, което стартира в четвъртък. Шампионатът ще се проведе в Ню Делхи - градът с най-мръсния въздух в целия свят.

Заради токсичния смог българките и съперничките им от останалите отбори са принудени да носят хирургически маски, шалове и дори тениски върху лицата си. Нивото на замърсяване на въздуха в индийския град е 8 пъти над допустимата норма. Според местните власти това се дължи на изгаряне на стърнища и вредни емисии от автомобилите и промишлеността. Липсата на вятър допълнително утежнява ситуацията.

Първенството ще се проведе на закрит стадион от 15 до 24 ноември. България ще бъде представена от пълен отбор: Севда Асенова (категория до 48 кг), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова (54), Станимира Петрова (57), Деница Елисеева (60) и Мелиз Йонузова (64).

Проблемите за нашите започнаха още преди занимаването за Индия. Първоначално властите в страната отказаха визи за състезателките и треньорите. Ситуацията бе разрешена буквално в последния момент преди отпътуването на тима ни. 

Тагове:

@