на живо

Том Брейди нямало да се отказва от спорта... все още

Изтрита публикация в социалните мрежи и липсата на официална позиция от звездата засилват мистерията

Reuters

Новината, че звездата в американския футбол Том Брейди слага край на знаменитата си кариера след 22 сезона на най-високо ниво, бързо обиколи световните медии. Часове след първата публикация на авторитетното американско издание ESPN, се появиха информации, че Брейди всъщност... няма да се отказва. 

От компанията на звездата първоначално съобщиха за отказването в социалните мрежи. След това туитът беше изтрит. Брейди също не е коментирал на официалните си канали. 

Снимка: Reuters

Агентът на седемкратния шампион на "Супербоул" заяви лаконично, че звездата ще се откаже, когато реши и сам ще оповести това. 

Слуховете за отказването на Брейди съществуват от няколко години. Той многократно е заявявал, че иска да прекарва повече време със съпругата си - супермодела Жизел Бюндхен и трите им деца.

44-годишният Брейди е считан от мнозина за най-великия играч в историята на американския футбол. Срещу името му са записани редица рекорди: за най-много подавания (7263), опити за пасове (11 317), ярдове (84 520), тъчдаун пасове (624), мачове като титуляр (316), победи на куотърбек (243), номинации за мача на звездите (15) и общо мачове в "Супербоул" (11).

Той започва кариерата си в НФЛ през 2000 г., като е избран под номер 199 в драфта. 20 години прекарва в "Ню Инглънд Пейтриътс" - от 2000 до 2019 г. През 2020-а подписва с "Тампа Бей Бъканиърс" и още в първия си сезон извежда тима до трофея "Винс Ломбарди".

Снимка: Reuters

Има общо 7 шампионски титли, което го прави най-успешния играч в историята на Лигата. 5 пъти е ставал най-полезен играч на "Супербоул", и е единственият, печелил "Супербоул" в три различни десетилетия. Има и три награди за най-полезен играч в НФЛ.