на живо

Томас Тухел е новият мениджър на "Челси"

Германецът наследява на поста Франк Лампард

Getty Images

Томас Тухел е новият мениджър на "Челси". Бившият наставник на ПСЖ е назначен на мястото на уволнения преди ден Франк Лампард.

Тухел е първият германец начело на тима от Лондон. Договорът му е за година и половина. На "Стамфорд бридж" той ще се събере с Кристиан Пулишич и Тиаго Силва, на които бе треньор съответно в "Борусия" Дортмунд и "Пари Сен Жермен".

"Благодаря на "Челси" за доверието в мен и в моя екип. Уважавам Франк Лампард, той направи страхотни неща. Нямам търпение да се запозная с отбора и да стана част от най-вълнуващата футболна лига. За мен е чест да съм в семейството на "Челси", бяха първите думи на Тухел.

Тухел е на базата в Кобъм и ще води тренировката на "сините" още тази вечер. Дебютът му ще бъде утре, когато "Челси" посреща "Уулвърхемптън" в мач от Висшата лига. В момента "сините" са девети в първенството.

Снимка: Reuters

ПСЖ уволни германеца в края на 2020 г. За два сезона и половина в Париж Тухел успя да изведе отбора до две шампионски титли на Франция - през сезон 2018/19 и 2019/20. Към трофеите на тима той прибави Купа на лигата и Купа на Франция (2019/20), както и две Суперкупи на страната (2018 и 2019 г.). В Шампионската лига ПСЖ успя да играе на финал през сезон 2019/20 г., като загуби от "Байерн" Мюнхен.