на живо

Томаш Иршак е първият чужденец със 100 мача за Ботев Пловдив

Той дебютира с фланелката на Ботев на 11 август 2012 година

БГНЕС

Полузащитникът Томаш Иршак стана първият чуждестранен футболист в историята на Ботев (Пловдив), който достигна котата от 100 мача с жълто-черния екип. В това число влизат само официалните срещи, които 30-годишният чех е изиграл до момента. Иршак дебютира с фланелката на Ботев на 11 август 2012 година, когато "канарчетата" се завърнаха в елита с победа с 3:0 над Славия.

Престижното постижение се отнася за всички участията на Томаш Иршак във вътрешното първенство, турнира за Купата на България и европейските клубни турнири. Бившият играч на Висла (Краков) има 79 мача в "А" група, 11 за Купата на България и 10 в предварителните кръгове на Лига Европа.

В 100-те си мача за Ботев Томаш Иршак е отбелязал 6 гола. Първиятот тях, срещу Астана, остава емблематичен. С него чехът носи победата при завръщането на "жълто-черните" в евротурнирите и слага началото на серия от 9 мача без загуба в Европа в рамките на две последователни участия. Друг негов гол - този срещу Литекс през есента, бе избран за най-красив гол в българския клубен футбол за 2014 година.

Иршак стана третият играч в "Клуб 100" от сегашния отбор на Ботев. Другите двама са останалите верни на клуба вече четвърти сезон Йордан Христов (135 мача) и Мариян Огнянов (110 мача).