на живо

Тони Здравков: Искам победи срещу Румъния и Люксембург (ВИДЕО)

Националите с четиридневен лагер в Русе, преди мача с Румъния

bTV

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Антони Здравков заяви, че целта в предстоящите евроквалификации срещу Румъния и Люксембург е спечелването на 6 точки.

„Две много важни срещи, на всичкото отгоре и тежки, защото и двата отбора до момента показват добър футбол. Търсим максималния брой точки, но дори и на равенство с Румъния и победа на Люксембург ще бъда доволен. Целта обаче е максималният брой точки. Проблемът е, че някои от момчетата играят по 30 минути, други – по едно полувреме, трети – по 90 минути. Не искам да навлизам в подробности (относно правилото за задължителното участие на млад български играч в "А" група – б.р.), защото когато това решение беше взето, то бе в името на родния футбол. Ако остане по-дълго време, ще бъде още по-добре. Това са бъдещите младежки, а впоследствие мъжки национали. Много позитивно е за мен това правило“, коментира Здравков.

Съставът на България U21 се събра на стадион ”Васил Левски” и замина за Русе, където ще се подготвя в продължение на четири дни за евроквалификацията с Румъния. Мачът със северните ни съседи е в петък от 19:45 часа българско време на стадион „Транс-Сил“ в град Търгу Муреш.

Вижте във видеото цялото интервю с Антони Здравков: