на живо

Топ 8 в Шампионската лига очаква да научи съдбата си

Гледайте жребия по bTV Action от 13 ч.

Само осем отбора останаха в битката за трофея в Шампионската лига. Днес от 13 ч. в Нион ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите, а вие можете да го гледате на живо по bTV Action.

За пръв път от едно десетилетие сред топ 8 имаме четири отбора от една страна. В случая отново от Англия - "Ливърпул", "Манчестър Юнайтед", Манчестър Сити" и "Тотнъм". Към тях се присъединява единственият останал испански представител - "Барселона", както и италианският шампион "Ювентус", "Порто" и голямата изненада до момента - "Аякс". 

За последно Испания е била със само един отбор в тази фаза на Шампионската лига през сезон 2009/10.

За пръв път от 13 години сред най-добрите осем няма нито един германски отбор. Любопитното е, че и трите участника от Бундеслигата на 1/8-финалите - "Байерн" Мюнхен, "Борусия" Дортмунд и "Шалке 04" отпаднаха от английски съперници - съответно "Ливърпул", "Тотнъм" и "Манчестър Сити".

В този етап на жребия отпадат ограниченията и два отбора от една страна или една група могат да се паднат един срещу друг. Няма да има поставени и непоставени тимове.

Снимка: Reuters

Освен четвъртфиналите, ще бъдат определени и полуфиналните двойки и за разлика от предишните години няма да има нов жребий.

Първите четвъртфинални срещи ще са на 9 и 10 април, а реваншите на 16 и 17 април. Полуфиналите ще се проведат на 30 април, 1 май, 7 май и 8 май, а финалът на стадион "Уанда метрополитано" в Мадрид е на 1 юни. 

Освен жребия за Шампионската лига, днес в Нион ще бъде изтеглен и този за Лига Европа. Той започва в 14 ч., а до финалната осмица достигнаха "Арсенал", "Челси", "Валенсия", "Виляреал", "Наполи", "Бенфика", "Айнтрахт" Франкфурт и "Славия" Прага.