на живо

Топузаков напуска "Левски" след дербито

Треньорът на "сините" не чувства подкрепа от ръководството

Елин Топузаков ще напусне "Левски" след мача с ЦСКА от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Изходът на двубоя няма да повлияе на решението на треньора на "сините", информира "Дарик радио".

Топузаков пое тима след оставката на Люпко Петрович през октомври 2016 г. , като получи вот на доверие и от феновете след отпадането на тима от турнира за Купата на България. Той обаче е решил дербито с ЦСКА да бъде последното му като треньор на "сините". 

В последните 11 мача начело на "Левски", бившият защитник постигна 6 победи, 1 равенство и 4 загуби.

Младият специалист е провел разговор със собственика на клуба Спас Русев и изпълнителните директори, като ги е уведомил за следващата крачка в кариерата си. 

Топузаков не усеща подкрепа от страна на шефовете и това си пролича най-вече в зимната селекция на "Левски", която не протече по плана на специалиста. 

Вчера (1 март) в офисите на клуба на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" се е провел управителен съвет с участието на сина на Спас Русев - Евгени, на която е обсъждан евентуален наследник на бившия защитник на "сините".

В началото на 2017 г. спортният директор на клуба Даниел Боримиров заяви, че Топузаков има двугодишен договор със "сините". Слабите резултати в последните срещи - двете равенства с "Локомотив" Горна Оряховица и "Дунав", явно са накарали ръководните кадри да оттеглят кредита си на доверие. 

Като основни кандидати за наследници на Топузаков се посочват двама бивши треньори на "сините" - Николай Митов и Емил Велев.

Велев беше последният треньор, който спечели шампионска титла с "Левски" през 2009 г., а Николай Митов също беше близо да се поздрави с успех в шампионата, но в последния кръг не успя да победи "Славия", завършвайки 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" през 2013 г.