на живо

"Тотнъм" не прости на "Борусия" и в реванша (ВИДЕО)

Минимален успех за "шпорите", Лорис пак "заключи" вратата

Getty Images

"Тотнъм" се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига след нов успех срещу "Борусия" Дортмунд, този път с 1:0. Така, с общ резултат 4:0 от двата мача с лидера в германската Бундеслига, английският тим продължава напред в турнира. В първата среща "шпорите" записаха класическа победа на "Уембли".

Вратарят на "Тотнъм" Юго Лорис се превърна в герой за своите. Капитанът направи няколко страхотни спасявания и отново не допусна попадение срещу "Борусия". Французинът отрази удари на Марко Ройс, Мариус Волф, Юлиан Вайгъл, Джейдън Санчо, Пако Алкасер и Марио Гьотце, с което отчая домакините.

Снимка: Getty Images

"Жълто-черните" имаха да наваксват голямо изоставане и атакуваха през по-голяма част от срещата, но единствения гол в нея реализира звездата на гостите - Хари Кейн. В 48' той бе изведен отлично от Муса Сисоко и с лекота прати топката покрай стража Роман Бюрки.

Тимът на Люсиен Фавре опита всичко, за да изравни. Влезлите като смени Кристиан Пулишич и Якоб Бруун Ларсен обаче отправиха неточни удари, а в 89' шут на Пако Алкасер бе отразен от Лорис.

В крайна сметка "Тотнъм" спечели на "Сигнал Идуна Парк" и очаква следващия си съперник. Интересното е, че "шпорите" са излизали победители в и четирите си срещи с "Борусия" Дортмунд в Шампионската лига. Няма отбор в турнира с толкова добро 100-процентово представяне срещу съперник.

"Тотнъм" стигна до четвъртфиналите за пръв път от сезон 2010/2011 насам. Тогава тимът бе воден от Хари Реднап и отпадна от "Реал" Мадрид още в същата фаза след загуби с 0:1 на "Уайт Харт Лейн" и 0:4 на "Сантяго Бернабеу".