на живо

"Тотнъм" обърна "Борусия" в Дортмунд и триумфира в Група 8 (ВИДЕО)

"Жълто-черните" загубиха шансове за елиминационната фаза

БГНЕС

Година, след като не преодоля груповата фаза на Шампионската лига, "Тотнъм" вече празнува първото място в осма група на тазгодишната надпревара. "Шпорите" направиха пълен обрат и спечелиха с 2:1 гостуването си на "Борусия" Дортмунд, събирайки актив от 13 точки на първата позиция. С 3 по-малко е "Реал" Мадрид, който обаче не може да изпревари лондончани, поради по-лоши показатели в директните двубои.

От своя страна германският тим загуби всякакви шансове за продължаване към елиминациите, където няма да попадне за първи път в последните пет сезона.

Първото чисто голово поожение бе създадено от домакините, но Обамеянг не успя да търкулне топката във вратата. В 31-ата минута обаче габонският нападател не сгреши, след като Андрий Ярмоленко го изведе в наказателното поле с красиво подаване с пета. В заключителните минути на първата част вратарят на "жълто-черните" Роман Бюрки направи две страхотни спасявания след изстрели на Кристиан Ериксен и Ерик Дайър.

Веднага след почивката "Борусия" отново демонстрира огромни проблеми в защита. Подаване на Джереми Толиян бе пресечено в половината на домакините и секунди по-късно Хари Кейн се разписа за 1:1. Голмайсторът на "шпорите" отбеляза 18-ото си попадение във всички турнири за сезона и първо в последните четири срещи.

Снимка: БГНЕС

"Тотнъм" стигна до победен гол в 76-ата минута, когато Марк Бартра позволи на Деле Али да пробие в наказателното поле и да асистира на Хюн-Мин Сон. Южнокореецът отбеляза с великолепен завършващ удар в далечния ъгъл и вече има 7 попадения в кариерата си срещу "Борусия" Дортмунд с екипите на "Хамбургер", "Байер" Леверкузен и "шпорите".

Английският тим спечели и двата мача срещу германския си опонент в групата, постигайки четвърти успех в 12 гостувания на немски тимове в историята. "Борусия" продължава катастрофалното си представяне, а още по-необясними са изявите на "жълто-черните" у дома, където имат 4 загуби в последните 5 срещи.

Снимка: БГНЕС

Отборът на Петер Бос е в серия от само един успех в 9 мача и в последния шести кръг ще се бори за третото място в Група 8. "Жълто-черните" и в момента заемат тази позиция, но същия актив от 2 точки има и четвъртият АПОЕЛ Никозия, който на 6 декември гостува на "Тотнъм", а "Борусия" Дортмунд пътува до Мадрид за среща с "Реал".