на живо

"Тотнъм" разби "Борусия" Дортмунд и вече гледа към жребия за 1/4-финалите (ВИДЕО)

Три гола през второто полувреме оформиха перфектния мач за "шпорите"

"Тотнъм" разби "Борусия" Дортмунд и вече гледа към жребия за 1/4-финалите (ВИДЕО)

"Тотнъм" гледа уверено към 1/4-финалната фаза на Шампионската лига след категорична победа с 3:0 над "Борусия" Дортмунд на "Уембли". Английският клуб взе солиден аванс преди реванша в Германия благодарение на три попадения през втората част на мача. 

Преди почивката играта бе равностойна и двата отбора имаха шансове, които не реализираха, но още с началото на втората част "Тотнъм" поведе.

Страхотно центриране на Ян Вертонген отляво бе засечено от Хьон-Мин Сон, който бе оставен необяснимо сам в наказателното поле. Последваха минути на контрол върху играта от страна на лондончани и пасивно и защитно поведение на гостите. Така се стигна до 83-а минута, когато Ян Вертонген бе намерен по прекрасен начин от дълго подаване на Серж Орие и от воле заби топката в мрежата.

Това стъписа "жълто-черните", които скоро след това допуснаха още един гол. Вкара го влезлият минути по-рано като резерва Фернандо Йоренте, който засече центриране от корнер на Кристиан Ериксен.

Реваншът в Дортмунд е след 3 седмици, като тогава се очаква да бъдат здрави няколко основни футболисти и на двата отбора, които пропуснаха първия мач - Хари Кейн, Деле Али и Ерик Дайър за "Тотнъм" и Марко Ройс, Пако Алкасер и Лукаш Пишчек за "Борусия".