на живо

"Тотнъм" - "Рен" няма да се играе. УЕФА ще решава допълнително за резултата

Мачът от Лигата на конференциите беше отложен заради заразени с коронавирус в редиците на "шпорите"

Reuters

Срещата от последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите между "Тотнъм" и "Рен" няма да се играе. Това стана ясно след съобщение на УЕФА. 

От Европейската футболна централа оповестяват, че двата тима не са успели да постигнат разбирателство за нова дата. Решението дали на "Рен" ще бъде присъдена служебна победа ще бъде взето в близките дни от Дисциплинарната комисия. 

Снимка: Reuters

УЕФА уточнява, че предвид програмата на двата тима, този мач няма как да се изиграе до края на 2021 г. 

Срещата трябваше да се състои на 9 декември, но от "Тотнъм" съобщиха за 8 футболисти и 5 служители, които са дали положителен резултат за коронавирус.

От "Рен" тогава бяха категорични, че отмяната на мача е станала против тяхната воля, а те са били уведомени, че ще играят преди да излетят за Лондон.

Снимка: Reuters

Ако на "Тотнъм" бъде присъдена служебна загуба, то "шпорите" отпадат от европейските клубни турнири, тъй като ще завършат на трето място в групата си в Лигата на конференциите. "Рен" и "Витес" имат повече точки в момента.

"Шпорите" успяха да отложат и един мач от Висшата лига - срещу "Брайтън" на 12 декември. В четвъртък по програма тимът на Антонио Конте играе срещу "Лестър".

Снимка: Reuters