на живо

"Тотнъм" спря възхода на "Арсенал" след обрат

"Шпорите" спечелиха с 2:1 у дома

Getty Images

"Тотнъм" победи "Арсенал" с 2:1 в лондонското дерби от 35-ия кръг на английската Висша лига. "Артилеристите" владееха инициативата през по-голяма част от двубоя, но "шпорите" бяха ефективни и се възползваха от грешките в противниковата отбрана. Така тимът на Жозе Моуриньо няма загуба у дома срещу градския си съперник в шести пореден мач - четири от тях е спечелил, а два са завършили с равенство.

"Арсенал" поведе с прекрасен гол от дистанция на Александър Лаказет в 16'. Само 3 минути по-късно обаче Хюн-Мин Сон се озова сам срещу вратаря Мартинес заради неразбирателство между Колашинац и Давид Луис, след което с лекота го преодоля за 1:1.

През второто полувреме двата тима си размениха по една греда, като за "Арсенал" късметът не бе с Пиер-Емерик Обамеянг, а за "Тотнъм" с Бен Дейвис.

Стигна се до 81', когато "шпорите" отмъкнаха трите точки. Оставеният непокрит Тоби Алдервейрелд засече с глава центриране на Сон от корнер и оформи обрата, както и крайния резултат.

С успеха "Тотнъм" излезе осми с актив от 52 точки, изпреварвайки именно "Арсенал", който е с 50. В следващия кръг "артилеристите" приемат шампиона "Ливърпул", а "Тотнъм" гостува на "Нюкасъл".

Тагове: