на живо

"Ливърпул" с рекорден аванс след тежка загуба на "Сити" от "Тотнъм"

Мърсисайдци с 22 точки преднина на върха във Висшата лига

Reuters

"Тотнъм" на Жозе Моуриньо нанесе нова тежка загуба на "Манчестър Сити". "Гражданите" отстъпиха с 0:2 и вече изостават с рекордните 22 точки от лидера "Ливърпул". Това е най-голямата разлика между първите два отбора в историята на Висшата лига.

"Шпорите" направиха много силен мач, а с това и важна крачка към топ 4 във Висшата лига. Лондончани вече са на 4 точки зад четвъртия "Челси".

Тимът на Жозе Моуриньо стигна до успеха след голове на новото попълнение Стивън Бергвайн (пристигнал от ПСВ Айндховен) и Хюн-Мин Сон.

Снимка: Reuters

Тимът на Гуардиола можеше да поведе в 40-ата минута, след като получи дузпа. Серхио Агуеро бе повален в наказателното поле от Орие. Първоначално съдията не отсъди нищо, играта продължи, а аржентинецът остана да лежи на терена. Почти две минути по-късно дойде решението на системата за видеоповторения и бе отсъдена дузпа. Гюндоган застана зад топката и стреля, но вратарят Лорис спаси.

"Гражданите" пропуснаха четвърта дузпа от последните си шест възможности във всички турнири. Само "Манчестър Юнайтед" е изпуснал да се разпише от бялата точка повече пъти от градския си съперник от началото на миналия сезон.

Снимка: Reuters

В 60-ата минута гостите от Манчестър останаха с човек по-малко, след като Зинченко получи втори жълт картон и бе изгонен.

Отборът на "Сити" вече има шест загуби от началото на кампанията, като изравни антирекорда си от сезон 2016/17, когато също записа толкова поражения под ръководството на Пеп Гуардиола.