на живо

"Тотнъм" срази "Сити" в трилър и завърза битката за титлата

Хари Кейн блесна с два гола при 3:2 насред Манчестър

Getty Images

"Тотнъм" победи "Манчестър Сити" с 3:2 като гост в дербито от 26-ия кръг на английската Висша лига. В герой за "шпорите" се превърна лидерът им Хари Кейн, който блесна с две попадения на "Етихад Стейдиъм".

С успеха тимът на Антонио Конте подхрани надеждите си за място в топ 4 в края на сезона и завърза битката за титлата. Шампионът "Сити" оглавява класирането с 63 точки, но вече само 6 пред "Ливърпул", който е с мач по-малко. По-рано днес мърсисайдци спечелиха с 3:1 срещу "Норич" у дома.

Снимка: Getty Images

На "Етихад Стейдиъм" "Тотнъм" поведе още в 4', когато Хюн-Мин Сон намери отлично Деян Кулушевски и шведът не сбърка. "Сити" отговори в 33' чрез Илкай Гюндоган - 1:1.

Кейн върна аванса на гостите в 59', възползвайки се от подаване на Сон. Четвърт час преди края звездата на "Тотнъм" вкара отново, но впоследствие попадението бе отменено заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

Снимка: Getty Images

Драмата бе пълна в края на двубоя, когато "Сити" получи дузпа за игра с ръка на Кристиан Ромеро и Рияд Марез реализира от бялата точка. В петата минута от продължението обаче Кейн се разписа отново, за да донесе трите точки на "Тотнъм" в зрелищното дерби, продължило над 99 минути.

Така "шпорите" прекъснаха серията на "гражданите" от 15 мача без поражение във Висшата лига.

В следващите шампионатни двубои "Сити" гостува на "Евертън", докато на "Тотнъм" предстои визита на "Бърнли".

Снимка: Getty Images