на живо

"Тотнъм" вгорчи дебюта на "Реал" Мадрид на "Уембли" (ВИДЕО)

Испанският гранд загуби с 1:3, а домакините се класираха за елиминациите в Шампионска лига

Reuters

"Реал" Мадрид дебютира на стадион "Уембли" със загуба. Испанският гранд загуби срещата си от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу "Тотнъм" с 1:3. Победата бе достатъчна на "шпорите", за да си осигурят мачове в турнира и през следващата календарна година. 

Загубата пък е втора поредна за футболистите на Зинедин Зидан, които не успяха да победят "Жирона" в испанското първенство. "Реал" има 7 точки в своя актив в Шампионска лига, а шансовете на тима да завърши на първо място в групата драстично намаляват.

Испанците стартираха по-уверено в първия си мач на "Уембли". Иско отправи първия удар към вратата на домакините, но не затрудни особено Лорис. Рамос и Роналдо също имаха добри положения.

Постепенно "Тотнъм" изравни силите на терена. Резултатът беше открит в 26-ата минута, но при гола останаха сериозни съмнения за засада. Трипиър центрира с първото докосване и Али засече на ръба на малкото наказателно поле, слагайки крак преди Начо Фернандес. 

Каземиро отговори с опасен удар отляво, но вратарят на "Тотнъм" отново показа добър рефлекс. До края на полувремето голмайсторът на "белите" Роналдо и Серхио Рамос също можеха да поразят целта. Въпреки това тимът им се оттегли в почивка като губещ.

"Тотнъм" вкара втори гол в 56-ата минута. Деле Али направи страхотен пробив отдясно, шутира от 19 метра, топката рикошира в крака на Рамос, заблуди Касийя и влетя в мрежата. 

"Реал" отново поде инициативата, но домакините отговориха по отличен начин - с ново попадение. След красива контраатака топката стигна до Кристиан Ериксен, който не сбърка сам срещу вратаря.

Почетното попадение за испанците падна в 80-ата минута. Модрич опита удар с глава, не намери целта, но след рикошет в Роналдо, топката попадна във вратата на "Тотнъм".