на живо

Това ли е краят? Анди Мъри смени тазобедрената си става (СНИМКА)

Тенисистът може и да не се завърне на корта повече

Reuters

Бившият номер 1 в световния тенис Анди Мъри е претърпял тежка операция за смяна на тазобедрена става. Това разкри той, публикувайки снимки в социалните мрежи след интервенцията. 

"Претърпях операция вчера сутринта в Лондон. Чувствам се малко посинен и подут, но се надявам, че това е краят на болката в бедрото. Сега то е метално, както се вижда на втората снимка. На първата изглеждам все едно ми е лошо", в шеговит тон написа носителят на 3 титла от Големия шлем. 

За последно Мъри игра на Откритото първенство на Австралия преди седмица. Той отпадна още в първия кръг след маратонска битка с Роберто Баутиса Агут. Преди мача през сълзи британецът заяви, че изпитва непреодолими болки в крака, които може би ще сложат край на знаменитата му кариера. След мача пък част от колегите му изпратиха послание за бързо възстановяване и завръщане на корта.

Мъри сподели, че мечтата му е отново да играе на "Уимбълдън", където спечели титлата през 2013 и 2016 г. След тежката интервенция обаче шансовете му за завръщане на корта изглеждан минимални.

И все пак при добро и продължително възстановяване 31-годишният Мъри може отново да играе.

През 2018 г. британецът претърпя операция на хълбока, която го извади от игра за близо година. През изминалия сезон той се завърна на Откритото първенство на САЩ, но отпадна във втори кръг.