на живо

Тръмп награди Тайгър Уудс с най-високото държавно отличие

Голфърът спечели 15-ата си титла от Мейджър турнири преди дни

Тръмп награди Тайгър Уудс с най-високото държавно отличие

Президентът на САЩ Доналд Тръмп връчи най-високото държавно отличие, присъждано на цивилни граждани - "Медал на свободата", на един от най-успешните спортисти в света - голфъра Тайгър Уудс.

На специална церемония в Белия дом държавният глава приветства победителя в 15 Мейджър турнира. Последния си трофей от своеобразния Голям шлем на голфа Уудс вдигна преди дни на 43 години, 3 месеца и 15 дни.

Той спечели Мастърс турнира в Джорджия, а успехът му беше още по-значим, тъй като дълго време отсъстваше от зелените игрища. Уудс лекуваше контузия, а след това имаше проблеми със закона. Той като беше обвинен, че е шофирал в неадекватно състояние.

Така американецът трябваше да чака цели 14 години преди отново да стане победител в един от най-оспорваните голф турнири, както и да се завърне отново в топ 1000 в ранглистата.

Снимка: Reuters

При приветстването му в Белия дом, президентът Тръмп заяви, че смята Уудс за истинска легенда.

"Той е причината много млади хора да се запалят по голфа и да успеят в живота. Тайгър Уудс е символ на американското усърдие, отдаденост и желание за победа", заяви още президентът.

Голфърът е един от най-популярните спортисти в САЩ и в целия свят, както и един от най-богатите. Неговото състояние се оценява на над 2 млрд. долара.