на живо

Трансферите на Мбапе и Донарума в "Реал" Мадрид са на ниво обещания

От Зинедин Зидан зависи преминаването на двамата тийнейджъри на "Сантяго Бернабеу"

Двете големи изгряващи звезди на европейския футбол - Килиан Мбапе и Джанлуиджи Донарума, са обещали да преминат в "Реал" Мадрид. Това твърди испанското издание "Марка".

Официални документи по сделката няма, но двамата футболисти са постигнали договорка с шефовете на клуба. Привличането им от тук нататък зависи от решенията на треньора Зинедин Зидан и разговорите му с преизбрания президент на "Реал" - Флорентино Перес.

Ако сделките станат факт и на хартия, то за двамата 18-годишни футболисти ще бъдат платени около 145 млн. евро. 

Снимка: Getty Images

Френският нападател на "Монако" многократно заявява своето желание да премине на "Сантяго Бернабеу" и да работи със Зидан. Той вкара 26 гола в 44 мача през миналия сезон. За него "белите" са заделили 110 млн. евро, което е с 20 млн. по-ниско от желаната от френския тим трансферна сума.

Той обаче едва ли ще има сигурно място в титулярния състав на последните победители в Шампионската лига. Мбапе има действащ договор с "Монако" за още 2 години.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Инвестирането във вратар като Донарума от друга страна изглежда логично. Стражът на "Милан" е само на 18 години и има пред себе си още около 15 под рамката на вратата, ако успее да се съхрани от контузии.

Той обаче има и още година в "Милан" според контракта си. Трансферната му сума ще бъде в в порядъка на 30-35 млн. евро.

В края на кампанията в Серия "А" Донарума постави условие на "росонерите" да увеличат заплатата му и започна да води преговори с други тимове.

Решението на Зидан за двамата таланти ще стане ясно до дни, както и дали част от парите за тях ще дойдат след изходящ трансфер на звездата на "Реал" Кристиано Роналдо, който дава знаци, че иска да напусна клуба заради започналото срещу него разследване за укриване на данъци.