на живо

Тренировки, медитация и пица-кебап: Тайната на Арлинг Холанд (ВИДЕО)

Младата звезда на "Борусия" Дортмунд говори за любимите си неща

Reuters

Как се вкарват 40 гола в 33 мача? Как, само на 19 години, успяваш да привлечеш погледите на всички големи футболни клубове? И как след това се превръщаш във фактор в едно от най-трудните първенства в света - Бундеслигата (5 гола в първите си 2 мача)?

Арлинг Холанд препоръчва медитация, тренировки, музика и... пица.

Пред официалния сайт на "Борусия" Дортмунд норвежкият тийнейджър разказа какво обича да прави преди мач и в свободното си време.

"Тренирам много. Медитирам много", заяви Холанд.

"Преди мач обичам да слушам музиката на норвежкия рапър Амара. Преди всеки мач слушам песента "Keep Dreaming" ("Продължавай да мечтаеш")", разкрива той.

Снимка: Reuters

А в свободното време?

"Когато не съм на терена, играя ФИФА с момчетата. Любимата ми храна е пица-кебап"

Холанд вече се превърна в любимец на феновете на "Борусия" Дортмунд, а името му скандират от "жълтата стена" - едни от най-атрактивните футболни привърженици не само в Германия, а и в целия свят.

Снимка: Reuters

"Побиват ме тръпки. Да гледам "стената", всички тези хора... страхотно е. Това е едно от най-хубавите неща в живота ми, честно. Не мога да го опиша", вълнува се и сега Холанд.

Въпреки че той премина в "Борусия" преди месеци, интереси от европейските грандове не липсват. Според медиите, за подписа на норвежеца ще се борят "Реал" Мадрид и "Манчестър Юнайтед".

А до тогава, той съветва всички, тръгнали по неговия път:

"Бъдете гладни за успехи! И винаги преследвайте гола!"

bTV призовава: останете си вкъщи!