на живо

Тренировки за мечтата (ВИДЕО)

Баскетболните ни таланти на лагер, без яснота кога ще бъде следващото голямо първенство

Да тренираш, без да знаеш кога е следващото ти голямо първенство. За най-големите таланти в родния баскетбол почивен ден по пътя към сбъдване на мечтите няма. Европейската федерация отмени всички първенства това лято заради коронавируса. Въпреки това, лагерът на 18-годишните национали в Правец е в разгара си.

"Това е уникално поколение и се надявам да не го изпуснем, а да направим всичко възможно, за да ги развием.", заяви треньорът Георги Давидов.

Селекционер на младежите е друг легендарен роден баскетболист - Георги Младенов. Сред избраниците на последния попада юношата на испанския гранд "Реал" Мадрид - Константин Костадинов.

"Има самочувствието на играч на "Реал" Мадрид – нормално е. Той не е играч на "Полски Тръмбеш", а на "Реал" Мадрид.", коментира Младенов.

Мечтата на талантите е един ден да бъдат част от мъжкия национален отбор. Труд, лишения и дисциплина са в основата на осъществяването ѝ.

Нито един треньор от Националната баскетболна лига (НБЛ) обаче не присъства на лагера в Правец, който ще завърши с двубой между юношите и младежите.