на живо

Тренировките в "Левски" са на пауза

Очаква се мачът с "Локомотив" Пловдив да бъде отложен

Lap.bg

Тренировките на първия тим на футболния "Левски" са прекратени за неопределено време. Това заявиха от клуба на своя официален сайт.

Причината е в големия брой заразени с коронавирус. Вчера (5 ноември) "сините" съобщиха за нови 7 положителни теста. Преди дни пък стана ясно, че четирима други са заразени с COVID-19.

Така на стадион "Георги Аспарухов" има 11 заразени играчи. Това означава, че от Българския футболен съюз трябва да отложат следващия мач на "Левски" - домакинството срещу "Локомотив" Пловдив. Срещата трябва да се проведе на 7 ноември. Според разпоредбите на Министерство на здравеопазването и футболната централа, при 10 заразени в един от тимовете, мачът се пренасрочва.

Снимка: Lap.bg

Такава беше съдбата на мачовете "Царско село" - "Берое" (12 заразени при "царете"), "Арда" - "Лудогорец" (16 заразени в тима от Кърджали), както и за двете срещи на "Славия" (11 заразени) срещу "Ботев" Пловдив и "Ботев" Враца.

"Сините" могат да си позволят по-дълга почивка, тъй като следващият им мач трябва е след паузата на националните отбори - на 21 ноември срещу ЦСКА. 

Снимка: Lap.bg

Най-вероятно големият брой на заразени в клуба ще осуети и планираното представяне на новия треньор - Славиша Стоянович. Словенецът със сръбски паспорт трябваше да започне да води тренировки от началото на следващата седмица, по думите на мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков. 

За него това ще бъде втори период начело на "сините". През 2018 г. с тима той постигна 12 победи, 2 равенства и 5 загуби. След това работи като национален селекционер на Латвия. На 20 януари 2020 г. от федерацията на страната обявиха раздялата.

Снимка: Lap.bg

Тагове:

Левски