на живо

Треньорът на "Академик": Всеки мечтае за това страхотно преживяване

Гледайте мачовете от финалната четворка на Деласпорт Балканска лига пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg

Треньорът на "Академик": Всеки мечтае за това страхотно преживяване

Само ден остава до началото на Финалната четворка на Деласпорт Балкаснска лига! Два български тима ще спорят за красивия трофей - "Академик" Пловдив и "Берое" Стара Загора.

Двата тима ще излязат един срещу друг в залата в израелския град Холон утре (27 април) от 17:30 ч. Срещата може да наблюдавате пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg.

Мачът ще определи един от участниците във финала. 

Снимка: bTV

Пловдивският "Академик" за първи път е сред четирите най-добри отбора в турнира. А вълнението личи в у 33-годишният треньор Йордан Янков. В дебютния си сезон той протяга ръце към един от най-важните трофей в баскетболна Европа.

"Не може да става дума за подценяваме, особено на Финална четворка, Балканска лига, в Израел... Това е едно страхотно преживяване и всеки един от нас мечтае за такива неща. Като треньор не съм очаквал такова нещо още първата година", сподели той по време на първата тренировка на своя тим на израелска земя.

Снимка: bTV

"Берое" спечели Балканската лига през 2017 г. 

Добра новина и за българските, и за двата израелски полуфиналисти е, че по трибуните ще има публика. Привържениците на символичния домакин "Апоел" Холон са смятани за едни от най-емоционалните в Израел.

Снимка: bTV

Именно те ще са "отговорни" за атмосферата в залата.

Срещата "Академик" Пловдив - "Берое" може да гледате пряко по RING от 17:30 часа във вторник (27.04), както и онлайн на нашия сайт btvnovinite.bg.

Вторият полуфинален двубой противопоставя двата израелски отбора - "Апоел" Холон и "Гилбоа Галил" и започва в 20:00 ч.