на живо

Треньорът на Алберт Попов: Уникалното спускане възнагради дългогодишен труд

"Алберт води състезанието по изключително правилен начин", каза Ивайло Борисов

Треньорът на Алберт Попов: Уникалното спускане възнагради дългогодишен труд

Дългогодишният треньор на Алберт Попов - Ивайло Борисов, заяви, че деветото място в Кицбюел и шестото в Шладминг в стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини, са резултат от дългогодишен труд и усилия.

Българският скиор се представи отлично в слалома и в две поредни състезания се нареди в топ 10 и сред най-добрите скиори в света.

"Изключително радостни сме. Надявам се да сме зарадвали цяла България поне наполовина от това, което чувстваме ние. Поредното изключително състезание на Алберт! Водено по изключителен начин от него, изключително правилно тактически, изключително силно и смело каране в двата манша", заяви Борисов след старта в Шладминг, Австрия.

"В първия манш пистата беше много заледена. Очаквахме да бъде перфектна. Оказа се, че не е толкова елементарно, но той направи уникално каране. Влезе много напред, на 13-о място. Това му помогна да направи уникалното второ спускане. Това оправда всичките ни усилия. Това ни възнагради дългогодишния труд и сме адски щастливи", добави той.

Голямата цел пред Алберт Попов сега е добро представяне и на световното първенство в Оре, Швеция, което ще се проведе от 4 до 17 февруари.