на живо

Треньорът на "Ботев" Враца хвърли оставка след загубата от "Левски"

Новината бе обявена във "Фейсбук"

Lap.bg

Антони Здравков вече не е треньор на "Ботев" Враца. Той е подал оставка след загубата с 1:3 от "Левски", съобщиха от клуба във "Фейсбук".

"Тони Здравков подаде оставка. Футболистите ще бъдат глобени. След страхотно начало на мача и ранен гол на Костадин Ничев, допуснахме обрат до 1:3 срещу "Левски". За съжаление не успяхме да се възползваме от добрия резултат в Монтана и отново сме в борбата за оцеляване", написаха от клуба.

"Ботев" Враца започна силно срещата на стадион "Христо Ботев" и можеше да води с 2:0 още преди да е изминал четвърт час от първия съдийски сигнал. Костадин Ничев откри резултата в 6-ата минута, а скоро след това съотборникът му Даниел Генов получи възможност да изпълни дузпа, но стреля в гредата.

Снимка: Lap.bg

Последваха претенции от страна на гостите за 11-метров наказатален удар след сблъсък между вратаря Красимир Костов и Начо Монсалве. Съдията Владимир Вълков обаче не посочи бялата точка, а защитникът на гостите бе сменен принудително.

В 31-ата минута нов пропуск на Генов, този път от чиста позиция при игрова ситуация, не позволи на домакините да удвоят аванса си. След почивката "Левски" повиши качеството на играта си и стигна до обрат - 3:1.

След загубата врачани са на 12-oто място с 18 точки в актива си. На "Ботев" му предстои гостуване на ЦСКА в мач от 1/4-финалите за Купата на България на 18 март (четвъртък) от 17:00 часа. Най-вероятно в този двубой тимът ще бъде воден от асистента на Антони Здравков - "червената" легенда Валентин Илиев.