на живо

Треньорът на Джокович също с положителна проба за COVID-19

Третият тест на Горан Иванишевич е положителен

Reuters

Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, е дал положителна проба за COVID-19. Шампионът от "Уимбълдън" през 2001 г. обяви това в социалните мрежи, като уточни, че положителен е третият му тест. При предишните две проби е дал отрицателни резултати.

"За жалост, след два отрицателни теста в последните 10 дни, разбрах, че резултатът на днешния - трети тест за COVID-19, е положителен. Чувствам се добре и нямам никакви симптоми. Искам да съобщя на всички, били в контакт с мен, че съм заразен и да ги помоля да предприемат всички нужни действия да защитят себе си и своите близки. При мен продължава започнатата по-рано изолация. Желая на всички заразени бързо оздравяване", пише Иванишевич.

Той е поредният заразен с COVID-19, който контактува с участниците в "Адриа Тур" - мини надпревари с благотворителна цел, организирани от Джокович в страните от бивша Югославия. След като беше изигран един турнир в Белград, надпреварата се премести в Задар, Хърватия. Минути преди финала, първата ракета на България Григор Димитров обяви, че е дал положителна проба за коронавирус. Последва отмяна на следващите мачове и масово тестване. Оказа се, че заразени са още световният номер 1 Новак Джокович и съпругата му, последният съперник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестовете на треньора на Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевта му Алгис Христов и един от треньорите на Новак Джокович. 

В сръбските медии се появиха информации, че българският тенисист е отказал да се тества за вируса, въпреки че се е чувствал зле. Бащата на Джокович - Сърджан, също подкрепи идеята, че заразата е тръгнала от Димитров, който след турнира в Белград се завърна в родния си град Хасково, а след това пътува за Хърватия.

Мениджърът на Григор - Георги Стоименов, отрече българинът да е имал възможност да се тества по време на надпреварата.

Иванишевич беше неизменно до Ноле по време на турнирите. Първият му тест е бил направен при пристигането му в Задар, тъй като е имал температура. Тогава пробата е била негативна. Вторият е бил веднага, след като стана ясно, че Димитров е с COVID-19, а третият - преди ден.

Сръбските медии припомнят, че Джокович и Иванишевич са били в контакт с министър-председателя на Хърватия - Андрей Пленкович, който обаче не е в изолация. Той активно се среща със симпатизанти преди изборите на 5 юли в страната.