на живо

Треньорът на "Хебър": Никой не е печелил така до сега (ВИДЕО)

"Купата е корона на добре свършената работа", каза Атанас Петров

Треньорът на "Хебър": Никой не е печелил така до сега (ВИДЕО)

Треньорът на новия носител на Купата на България по волейбол "Хебър" Пазарджик - Атанас Петров, заяви, че успехът на неговите възпитаници е единствен по рода си.

Пред собствена публика играчите в синьо-жълти екипи надвиха миналогодишния носител на трофея "Нефтохимик" с 3:2 и само след 2 години в елита на този спорт у нас, успяха да запишат най-голямото постижение в историята си.

"Когато започнахме този проект, основната ни задача беше да стигнем до трофей. Знаехме, че трябва да извървим един дълъг път. През втората година в Суперлигата ние стигнахме до трофей... Няма такъв успех до момента! Тази Купа е коронката не една много добре свършена работа, която направихме за 2 години и половина. Залата е пълна! Това е един социален проект, който кара хората да чувстват заедно с отбора силата, да се вярват повече. Самочувствието е и за гражданите на Пазарджик. Техният отбор побеждава", заяви Петров минути след успеха.

Той добави, че спечелването на турнира за Купата на България не е било поставено изрично като цел пред играчите.

"Тук няма поставени цели на всяка цена. Това много тежи на един спортист. На всяка цена може да се случи нещо в математиката. В спорта това е много по-трудно. По-важно е, че моите състезатели усещат публиката толкова близко и играят разкрепостено. Искаме Пазарджик да има самочувствие на един от фаворитите във волейбола", добави още той.