на живо

Треньорът на съперника на българина: Мачът трябваше да бъде прекратен по-рано

Според албанския треньор са направени две основни грешки, довели до смъртта на Борис Станчов

Треньорът на съперника на българина: Мачът трябваше да бъде прекратен по-рано

Двубоят в Албания, при който почина Борис Станчов, е трябвало да бъде прекратен във втория рунд, твърди треньорът на съперника на българския боксьор – албанецът Зеф Гьони. 

Според албанския треньор са направени две основни грешки, за да се стигне до смъртта на българина, участвал в сблъсъка с името на братовчед си Исус Величков. Първата - треньорът не е трябвало да допуска на ринга боксьор с чужда самоличност.

"Втората грешка беше във втория рунд, когато устата на боксьора започна да кърви. Тогава треньорът му трябваше да спре мача. Починалото момче не е паднало на земята от ударите. Сърцето му спря.", каза Зеф Гьони.

Обвиненията са към Венцислав Георгиев, който е мениджър и треньор на Борис. Непосредствено след инцидента, Георгиев твърдеше, че не е знаел, че неговият състезател играе с чужда самоличност.

Позицията на Исус Величков обаче е напълно различна. Той е сигурен, че мениджърът е бил напълно информиран за измамата.

"На мен първо ми каза, че имал забрана, после ми каза, че не иска да има загуби на свое име. За какво е точно загубата, не знам.", каза Величков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Днес телефонът на Венцислав Георгиев беше изключен и той не беше открит за коментар.

Част от видеото от сблъсъка пък е изрязано и не се вижда какво се случва непосредствено преди българският боксьор да припадне.

Все още няма официална позиция от албанската прокуратура по случая.