на живо

Треньорът на "Зоря": Неотсъдената дузпа и червеният картон решиха мача

"Имахме късмет", заяви Виктор Скрипник

facebook.com/FCZoryaLuhansk/

Треньорът на "Зоря" Луганск Виктор Скрипник заяви, че ключовите моменти в реванша срещу ЦСКА са били неотсъдената дузпа в полза на "червените" и изгонването на Иван Турицов в средата на първото полувреме. Именно те и късметът са позволили на украинския тим да победи и да продължи напред в битката за място в групите на Лига Европа.

"Знаехме, че съперникът ще търси да отбележи гол. Да не допуснем гол срещу такъв съперник е добре за нас. Естествено, помогна ни и червеният картон, но във футбола това се случва. Преди това съдията можеше да свири дузпа против нас, а в ответната атака изгони играч на съперника. Това беше и решаващия момент в мача - неотсъдената дузпа и червения картон. След този момент се стараехме да не допускаме груби грешки и опитвахме да вкараме, което се и случи. Момчетата са герои - за три седмици изиграхме седем мача, от които пет победи и две равенства", каза Скрипник след мача.

В 20-ата минута на първото полувреме, топката удари по ръката футболист на украинците в наказателното поле, но реферът реши да не посочва бялата точка. В последвалата контраатака за "Зоря" Турицов извърши нарушение като последен в защитата на ЦСКА и остави отбора с човек по-малко.

"Мога само да си представя какво щеше да стане, ако съдията беше дал дузпата и нямаше червен картон. Но такова е решението на съдията. Може да се каже, че в този случай имахме късмет", допълни той.

В плейофите на турнира "Зоря" ще играе срещу испанския "Еспаньол".