на живо

Тайсън и Холифийлд готвят зрелище за 200 млн. долара?

Двете страни преговарят за един дългоочакван двубой

Getty Images/Guliver Photos

Задава ли се трети сблъсък между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд? Вероятно ще стане ясно съвсем скоро. Преговорите между двете страни вече са започнали, а битката може да струва 200 млн. долара.

Снимка: Reuters

54-годишният Тайсън направи неочаквано завръщане 15 години след последния си мач. През ноември той се би в благотворителен двубой срещу Рой Джоунс-младши. Именно това е вдъхновило Холифийлд да започне да се готви за ново качване на ринга.

"Това, което мога да ви кажа, е, че екипът ми разговаря с този на Майк, така че чакам решение. Те общуват в момента ", каза Холифийлд пред таблоида "Сън".

"Работата е там, че все още тренирам за това. Знам, че някой ден ще се случи тази сделка и съм готов за него. Справям се добре."

"Мач между нас още би бил най-голямото събитие. Уверен съм, че можем да съберем 200 милиона долара, ако се бием с Майк. Ще съм щастлив, ако Тайсън излезе на ринга срещу мен, но няма да ви казвам каква стратегия ще използвам", добави 58-годишният Холифийлд.

Майк Тайсън загуби от Холифийлд през 1996-а, а при реванша година по-късно бившият абсолютен световен шампион отхапа парче от ухото на съперника си в третия рунд и бе дисквалифициран.