на живо

Третият палач на "Барселона" (ВИДЕО)

Килиан Мбапе е третият футболист, отбелязвал хеттрик на "Барселона" в Шампионската лига

Reuters

Килиан Мбапе вече порасна. Не е удачно да продължаваме да наричаме 22-годишен голмайстор "дете-чудо"! Особено когато с лекота постига неща, за които други не са си и помисляли. 

Вчера (16 февруари) Мбапе отбеляза хеттрик във вратата на "Барселона". При това в мач от осминафиналите на Шампионска лига! При това на плашещия много други "Камп Ноу"!

Всъщност световният шампион с Франция е едва третият футболист в историята, който успява да вкара 3 гола във вратата на каталунците в мач от европейските клубни турнири.

Преди него това са постигали Фаустино Асприля от "Нюкасъл" и Андрий Шевченко от "Динамо" Киев. Те записват хеттрик за своите тимове през 1997 г., когато каталунците остават последни в своята група само с една победа.

Асприля се вихри в Англия при победата с 3:2, докато украинецът не показва милост на "Камп Ноу" при успеха на "Динамо" с 4:0!

Още един футболист е вкарвал 3 гола във вратата на "Барса" в елиминациите на най-силния европейски клубен турнир. Това е легендарният унгарец Ференц Пушкаш. Носейки фланелката на "Реал" Мадрид той бележи 3 гола в полуфинала на Купата на европейските шампиони (предшественик на Шампионската лига) през сезон 1959/1960. Единият пада на "Сантяго Бернабеу", а останалите два на "Камп Ноу". 

Мбапе вече има 24 гола в Шампионската лига (6 за "Монако", а останалите 18 за "Пари Сен Жермен"). 71% от тях - тоест 17, са вкарани в гостувания!

Скоро ерата на Кристиано Роналдо и Лионел Меси ще приключи. Двамата велики ще окачат бутонките. Но след тях се задава футболист като Мбапе. А рекордите пред тази мощ изглеждат крехки.

Снимка: Reuters