на живо

Трето българско злато на европейските игри

Триумф за състезателката ни по карате Ивет Горанова

Трети златен медал за България от европейските игри в Минск! Състезателката ни по карате Ивет Горанова триумфира в категория до 55 кг в дисциплината "кумите". На финала 19-годишната българка победи драматично с 4:3 Анжелика Терлюга (Украйна).

Среща бе оспорвана, като Горанова поведе с 1:0, но Терлюга направи резултата 1:3, след като нанесе удар в главата с крак и добави три точки. Българката обаче запази концентрация и стигна до обрат. В последните секунди украинският щаб поиска видеоповторение, но на Терлюга не бяха присъдени точки.

Преди това Ивет спечели своята група, надделявайки с 2:1 точки срещу британката Ейми Конъл, с 6:3 над туркинята Туба Якан и с 8:0 срещу финалистката Терлюга.

В полуфиналите Горанова спечели с "кикен" след отказване на Дженифър Варлинг от Люксембург.

Златото е трето за страната ни в беларуската столица след тези на Мария Оряшкова в самбото до 80 кг и на Станимира Петрова в бокса до 57 кг. България завършва игрите с 18 отличия - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. През 2015 г. в Баку родните спортисти завоюваха 10 медала - 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови.

Тагове:

@