на живо

Трето равенство за Астана в Шампионска лига (ВИДЕО)

Ст.Стоилов и неговите играчи поведоха с 2:0, но стигнаха само до реми

Getty Images

Двубоят на "Астана Арена" в казахстанската столица между Астана и Бенфика завърши 2:2 и предложи много емоции на зрителите.

В началото гостите доминираха, но контраатаките на Астана бяха доста опасни. Така в 19- тата минута, след прецизно центриране на Кабананга, ганаецът Твумаси засече за 1:0 в полза на казахстанския тим. В 31-та минута на срещата, след пряк свободен удар и центриране в наказателното поле на гостите, Аничич отклони топката в мрежата и резултата стана 2:0. Пет минути преди края на първата част обаче, защитата на Астана проспа един тъч и след последвалото прецизно центриране, Раул Хименес вкара гол за Бенфика.

След паузата отборът в червено-бяло успя да организира по- добре играта си и логично в 72-та минута, отново чрез Раул Хименес, резултата бе изравнен 2:2.

До края повече голове нямаше и така играчите на Станимир Стоилов записаха трето престижно равенство в груповата фаза на Шампионска лига като в същото време не допуснаха загуба в нито един от своите домакински мачове на международната сцена този сезон, в квалификациите за Шампионска лига и в груповата фаза на турнира.

Вижте най-интересното от мача Астана - Бенфика: