на живо

Третодивизионен слабак за малко да препъне "Интер"

Отборът на Лучано Спалети продължава напред в турнира за Купата на Италия

Getty Images

Третодивизионния "Порденоне" беше на път да поднесе изненадата на 1/8-финалите в турнира за Купата на Италия. Отборът от малкото градче близо до Венеция удържа нулево равенство в редовното време срещу лидера в Серия "А" и седемкратен носител на трофея - "Интер".

Все пак момчетата на Лучано Спалети продължават напред в турнира, след изпълнение на дузпи.

Снимка: Getty Images

На "Сан Сиро" "Интер" излезе очаквано с променен състав от обичайния. Гостите пък дойдоха в Милано с най-доброто. Логично елитният тим имаше добри възможности за отбелязване на гол през редовното време, а в добавеното Икарди дори уцели гредата.

"Порденоне" обаче се бори до последно и също записа удар в гредата - в 31-та минута, дело на Маняга.

Така се стигна до дузпи. Първи стреляха гостите, като Джанвито Мисурака изпусна. Последваха по 2 точни за двата тима, а Шкриняр от "Интер" стреля право в ръцете на вратаря на противника и така всичко започна отначало.

Лули от "Порденоне" върна жеста веднага, Галярдини обаче също сгреши. 

Развръзката дойде при 13-ата дузпа. Падели спаси дузпа на Пароди, а след него Нагатомо сложи край на спора и прати "Интер" на четвъртфинал.

Не е изключено в следващия етап Спалети и футболистите му да срещнат градския съперник "Милан". Първо обаче "червено-черните" трябва да се справят с "Верона".