на живо

Три автобуса с фенове на "Ботев" пристигнаха за протест пред гръцкото посолство

Привържениците искат справедливо разследване на смъртта на Тоско Бозаджийски

Три автобуса с фенове на "Ботев" пристигнаха за протест пред гръцкото посолство

Десетки фенове на футболния "Ботев" Пловдив пристигнаха в София, за да протестират пред посолството на Гърция на улица "Сан Стефано".

Три автобуса и десетки автомобили потеглиха от Пловдив с намерение привържениците да изразят исканията си за справедливо разследване на смъртта на Тоско Бозаджийски. 

Фенът на "Ботев" загина, след като беше блъснат от автомобил в Солун в опит да избяга от сбиване с местни привърженици на ПАОК. Ултрас групата на "канарчетата" е побратимена с тази на другия солунски гранд - АЕК, а българските фенове са били нападнати в кафене в центъра на града. 

Снимка: Lap.bg

Семейството на 28-годишния Бозаджийски и приятелите му от агитката на "Ботев" настояват у нас да се проведе паралелно разследване с това на гръцките власи. След действията на разследващите в южната ни съседка стана ясно, че един от арестуваните за побоя е син на високопоставен полицай от отдела за борба с футболното хулиганство в Солун.

"Настояваме всичките нападатели да бъдат издирени, заловени и съдени. Информацията, която имаме е, че има само 1 задържан от 15-20 въоръжени нападатели. Наели сме гръцки адвокати. Отделно ни беше обещано след срещата на премиера, че Националната следствена служба предприема паралелно разследване", каза пред bTV бащата на Тоско - Георги Бозаджийски. 

Това е втори протест на феновете на "Ботев" след смъртта на привърженика. На 10 януари те блокираха централни улици в Пловдив.