на живо

Три български победи на европейското в Хърватия (ВИДЕО)

Ивет Лалова, Габриела Петрова и Тихомир Иванов на висота

Три победи записаха родни лекоатлети в първия ден на европейското отборно първенство във Вараждин (Хърватия).

Ивет Лалова не остави шанс на конкуренцията в спринта на 100 м. Българката спечели състезанието с време 11.51 сек. Втора завърши словенката Мая Михалинец с 11.56, а третото място бе за представителката на Израел Диана Вайсман с 11.64 секунди.

"Много се радвам, защото дори в този вятър аз се забавлявах много. Направих си откриването на втория сезон тази година. Победих, което беше основната цел. Знаем, че на такива състезания е трудно да се получи голям резултат, така че не съм го търсила. За мен беше важно да донеса точки на България", сподели Ивет след състезанието.

Вторият успех за България донесе Габриела Петрова в тройния скок. Националката постигна в най-добрия си опит 14,14 м.

"Доволна съм, че успях да взема максимален брой точки за отбора, но чисто в индивидуален план не съм, защото бях в състояние да си покрия олимпийския норматив. Повечето опити бяха без дъска и един фаул от 1 см при опит на 14,50... няма как да не съм ядосана по-скоро", коментира пред bTV Петрова.

В скока на височина Тихомир Иванов донесе третата победа за България в първия ден на европейския отборен шампионат по лека атлетика. Плевенчанинът спечели с 224 см.

Във временното класиране България е на седмо място от 12 отбора със 143 т. Водач е Естония със 185.

Надпреварата продължава и утре, като най-интересното от нея можете да гледате пряко на btvnovinite.bg, както и във "Фейсбук" страницата ни bTV Спорт.

Тагове: