на живо

Три български шампионки в "Купа София" (ВИДЕО)

Грациите ни обраха медалите от силния международен турнир

Три български шампионки в "Купа София" (ВИДЕО)

Три златни медала за родните грации от силния международен турнир по художествена гимнастика "Купа София"! Стилияна Николова триумфира във финалите на обръч и бухалки, а Ева Брезалиева не остави шанс на конкуренцията в съчетанията на лента.

Българките завоюваха още 3 сребърни и 2 бронзови отличия за общо 8 медала от надпреварата в столицата. Брезалиева грабна сребро на топка, Боряна Калейн - сребро на обръч, спечели и бронз на топка и лента. Сребърно отличие днес заслужи и Магдалина Миневска в съчетанията с бухалки.

Вчера Стилияна Николова стана шампионка в многобоя, следвана от Калейн.

Девойките също се представиха добре в "Купа София" - 4 отличия: 2 сребърни и 2 бронзови. Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя, където Никол Тодорова завърши трета. Последната спечели бронз и на лента, докато Дара Стоянова се нареди втора на бухалки.

Турнирът "Купа София" по традиция се провежда преди важната Световна купа в столицата, която ще бъде поле за изява на най-силните световни гимнастички. Тя ще се проведе между 8 и 10 април, като всички съчетания ще бъдат излъчени пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.