на живо

Три подред за ЦСКА. "Червените" пречупиха "Славия"

Гостите останаха с човек по-малко заради нарушение и реакция на Славчо Шоколаров

Lap.bg

ЦСКА постигна трета поредна победа в Първа лига, след като "червените" се наложиха с 1:0 над "Славия" в дербито на 16-ия кръг на футболното първенство.

За първи път през настоящата кампания тимът от стадион "Българска армия" записва серия от три мача без грешка. Срещата с "белите" беше доста напрегната и нервна. Единственото попадение отбеляза Али Соу, а гостите от "Славия" доиграха мача с човек по-малко заради червен картон на Славчо Шоколаров малко преди края на редовното време.

Снимка: Lap.bg

Двата отбора започнаха предпазливо двубоя, като през първото полувреме зрителите на стадиона в Борисовата градина не видяха много атрактивни голови положения, но доста нарушения и в двете посоки. Евандро изпусна най-чистата възможност за "червените", като уцели гредата.

В 66-ата минута все пак домакините поведоха. След центриране на Петър Занев Али Соу стреля с глава и не сбърка за 1:0.

Последва натиск и опит за изравняване от страна на "Славия". Домакините пък се опитваха да се възползват от това и също осъществиха няколко опасни атаки. В 87-ата минута Славчо Шоколаров получи червен картон, след като изрита Жеферсон, а след това реагира остро на предупреждението на съдията.

Снимка: Lap.bg

Мачът завърши със силен шут на Емил Стоев от "Славия", който попадна в гредата на ЦСКА.

С новите 3 точки в актива си "червените" са четвърти в класирането, докато тимът на "Славия" е на пета позиция, а разликата между тях е 8 точки.

Тагове:

ЦСКА Славия