на живо

Трилър на "Анфийлд"! "Ливърпул" пречупи смелия "Лийдс", Салах с хеттрик

Мърсисайдци започнаха защитата на титлата си с труден успех

Getty Images

"Ливърпул" започна защитата на титлата си с драматичен успех с 4:3 срещу новака "Лийдс" в откриващия кръг на английската Висша лига. На своя "Анфийлд" тимът на Юрген Клоп се наложи, въпреки че съперникът на три пъти изравняваше.

Над всички за шампионите бе Мохамед Салах, отбелязал хеттрик. Нещо, което играч на "Ливърпул" не бе правил в първия кръг от сезон 1988/89 насам. Тогава Джон Олдридж донася победата срещу "Чарлтън".

Днес египтянинът се разписа от дузпа в 4' и 88', а между двата гола от бялата точка вкара и един от игра в 33'. За "Ливърпул" точен бе и Върджил ван Дайк в 20'. Той и колегите му в отбрана обаче не бяха на обичайното ниво и позволиха на "Лийдс" да реализира три гола - чрез Джак Харисън в 12', Патрик Бамфорд в 30' и Матеуш Клих в 66'.

Новак не бе вкарвал три попадения като гост на действащия шампион от 2008 г. насам, когато "Хъл Сити" също отстъпи с 3:4 на "Манчестър Юнайтед".

В следващия кръг "Ливърпул" гостува на "Челси", докато "Лийдс" на Марсело Биелса приема "Фулъм" в търсене на първи успех за сезона.