на живо

Трилогията Фюри - Уайлдър продължава през октомври

Мястото на битката остава непроменено

Третият двубой между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежката категория бе пренасрочен за 9 октомври. Мястото на мача остава непроменено - Лас Вегас (САЩ).

Двамата трябваше да се сблъскат за трети път на 24 юли, но преди седмица стана ясно, че Фюри и десетима от щаба му са с коронавирус.

"Повече от всичко исках да го бия на 24 юли, но ще трябва да почака. Няма да допусна грешка, ще се върна по-добър отвсякога. Ще се бием на 9 октомври и ще го нокаутирам!", коментира Фюри.

Циганския крал победи Уайлдър през февруари 2020 г., когато му нанесе първо поражение на професионалния ринг. Първата им битка - през декември 2018 г. завърши с равенство.

Трилогията попречи на плановете за мач между Фюри и Антъни Джошуа, с който да бъде излъчен абсолютен световен шампион при най-тежките. Двамата бяха постигнали договорка, преди арбитражният съд в САЩ да нареди трети мач Фюри - Уайлдър. Така за Джошуа остана да приеме двубой с Александър Усик през септември, в който ще бъдат заложени трите пояса в категорията.

Тагове: