на живо

Трима основни футболисти се завръщат в тима на "Левски" за дербито

Деян Лозев продължава да не е възстановен

Трима основни футболисти се завръщат в тима на "Левски" за дербито

17 футболисти на "Левски" проведоха тренировка преди дербито с ЦСКА в събота (20 юни). Добра новина за "сините" е, че за предстоящия мач ще могат отново да разчитат на своя капитан Живко Миланов, нападателя Найджъл Робърта и Симеон Славчев. Тримата не играха в последния мач на тима - победата над "Арда" Кърджали, която е първа за отбора през 2020 г.

Деян Лозен продължава да не е възстановен и да се подготвя индивидуално. 

Иван Горанов се завръща в игра, след като изтърпя наказание за натрупани жълти картони.

Снимка: Lap.bg

Дербито между "сините" и ЦСКА ще се играе в събота и е първи мач за двата тима от плейофите на първата шестица. Отборът от стадион "Българска армия" завърши на трето място в класирането на редовния сезон, докато "Левски" стана четвърти.

Мачът ще е втори и след като треньорът Георги Тодоров за шести път застана начело на "сините". Той замени Петър Хубчев.

На фона на предстоящия важен мач се появи информация, че заплатите на футболистите на "Левски" ще бъдат намалени с от 30 до 50 процента. Клубът е в тежка финансова криза от началото на 2020 г. Промените в Закона за хазарта засегнаха основния спонсор на "сините" - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с 18 повдигнати обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

От тогава "Левски" се финансира с дарения и продажба на билети и фен артикули. 

Футболистите не са получавали пълните си възнаграждения за няколко месеца и могат по всяко време да разтрогнат договорите си.